Huisartsenpost 't Hellegat
0187 - 48 04 47
Stationsweg 22 (ingang bij SEH)
3247 BW Dirksland

De Huisartsenpost ‘t Hellegat is een samenwerkingsverband tussen de huisartsen in deze regio’s. De huisartsenpost regelt de huisartsenhulp buiten kantoortijden, dus in de avond, nacht en weekend.De Huisartsenpost is er voor dringende gevallen, d.w.z. behandeling van gezondheidsklachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag van uw eigen huisarts. Daaronder vallen ook kleine hechtwonden en lichte ongevallen. Dus alleen als u buiten kantoortijden, dringend een huisarts nodig heeft, kunt u contact opnemen met de Huisartsenpost.

U wordt te woord gestaan door een ervaren dokterassistente. Zij zal hierbij trachten in te schatten of uw probleem werkelijk niet kan wachten tot de volgende dag of tot na het weekend. Mogelijk geeft zij ook telefonisch advies. Als u naar het spreekuur moet komen, dan maakt zij hiervoor een afspraak. Houdt u er rekening mee dat het soms erg druk kan zijn en dat u langer moet wachten dan u bij uw eigen huisarts gewend bent. Kom dus niet onaangekondigd, maar bel eerst; hiermee voorkomt u problemen!

Aangezien er op de Huisartsenpost betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn, zal de doktersassistente, indien het mogelijk is, een afspraak maken voor het spreekuur. Zo nodig komt de huisarts samen met de chauffeur bij u thuis; dit is alléén bedoeld voor die patiënten die om medische redenen niet in staat zijn naar de huisartsenpost te komen; het niet hebben van eigen vervoer kan dus géén reden zijn. In gevallen waarbij vervoer niet verantwoord is, zoals hartinfarcten en ernstige longaandoeningen, kan de huisarts bij u thuis komen. Met klachten die hinderlijk, maar niet spoedeisend zijn kunt u niet op de Huisartsenpost terecht. Herhalingsrecepten voor niet noodzakelijke medicijnen schrijven wij niet uit. Als u op gewone werkdagen geen tijd heeft om de eigen huisarts te bezoeken mag dat geen reden zijn om de Huisartsenpost te raadplegen.
Team
Geschiedenis
Apotheek